Tandläkare GöteborgSom de flesta av oss har jag aldrig varit särskilt förtjust i att gå till tandläkaren. Man gjorde det ofta som barn och ibland som ungdom när det var gratis. Men som vuxen har besöken blivit glesare. Det är lite besvärligt och så kostar det pengar och så har man ju annat för sig. Så tänkte i alla fall jag.

Tills jag fick sådan tandvärk att jag höll på att dö, vill säga. Då tog jag mig snabbt till närmaste tandläkare i Göteborg för att få bort smärtan. Vad som helst för att det skulle bli bättre. I samband med besöket gjorde de förstås en undersökning och det visade sig att de ganska så många åren då jag hållit mig borta från tandläkaren hade satt sina spår. Ett par rejäla hål behövde lagas och så en rotfyllning för att råda bot på värken.

Men det var inte allt. En tand var så långt gången att de blev tvungna att ta bort den helt. Som hos de flesta tandläkare i Göteborg fick jag förstås veta hur det stod till med min mun och fick veta vilka alternativ jag hade för mina tänder. Jag kunde ta bort min tand och lämna det så, eller få en krona eller ett tandimplantant. Tillsammans med detta kom också ett kostnadsförslag från min goda tandläkare.

Och den notan var inte nådig! Men jag insåg snabbt att det hela var mitt eget fel, trots allt. Det var jag som låg bakom att jag inte gått till en tandläkare sen jag flyttat hit till Göteborg och det var alltså mitt eget fel att mina tänder var som de var.

En dyrbar läxa, med andra ord!

En dyr läxa i att inte vänta för länge med att gå till Tandläkaren
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *