Jag läste en artikel häromdagen om att terassvärmare går att köpa i en modell där man eldar med ved. För mig var det något nytt. Jag har alltid trott att terassvärmare är samma som infravärmare och att det blir en enorm elräkning månaden efter.

Det har gjort att jag dragit mig för att ens tänka tanken på att skaffa en terassvärmare. Nu blev jag istället riktigt intresserad. Jag till den gamla generationen som tycker att det är helt ok att hugga ved på sommaren och spendera hela vinterhalvåret med att mata in ved i brasan. Ved är något som jag har gått om och lite extra till att värma min uteplats kan jag definitivt skaffa.

Nu ska jag bara hitta ett ställe att titta på en vedeldad terassvärmare på. Den modellen jag såg var som en korg där man la i veden, men det känns lite riskabelt då jag tänkte att det skulle stå på min uteplats och golvet där är av trä. Jag vill inte riskera att allt börjar brinna. Det borde finnas en modell som den som brukar stå i restauranger. Det skulle vara perfekt. Det skulle ge lite mer modernt intryck. De modellerna är oftast drivna med gasol och det är inte av intresse för mig. Jag är helt klart mest intresserad av den modellen som värms med hjälp av ved.

Behovet av terassvärmaren kanske är större än att jag måste hitta en som drivs med ved. Jag kanske till slut får finna mig i att ta modellen som är gasoldriven. Innan jag gör det ska jag kolla igenom hela internet efter min drömmodell. En inbiten norrlänning älskar sin ved oavsett om man bor kvar i de nordliga delarna eller inte. Värmen som kommer efter att man eldat till sig värmen är oslagbar. Extra bonus får man av att höra knastret från brasan.
Vi får se vad det blir på uteplatsen till slut. Till sommarens fester ska vi i alla fall ha värme. Det bara är ett måste. Mina vänner ska älska att komma och sitta på min uteplats.

Terassvärmare – Elda med ved
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *